Øk ditt velbefinnende i arbeidet ved hjelp av pauser – ta del i våre enkle tips!

Øk ditt velbefinnende i arbeidet ved hjelp av pauser
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE

For at du skal klare å konsentrere deg om arbeidet og holde fokus hele arbeidsdagen, er det viktig å huske på å ta tilstrekkelig med pauser. Selv om flere pauser i tillegg til lunch kan synes som en umulighet i stressede arbeidsdager, så har faktisk pauser en stor innvirkning på vår effektivitet.

Selv bare noen minutters pauser gjennom arbeidsdagen hjelper både kropp og sjel med å slappe av og hente seg igjen slik at du kan arbeide mer effektivt i neste arbeidsøkt. Ettersom et menneske bare kan fokusere på krevende arbeid kontinuerlig i om lag en time er det optimalt å ta en kortere pause hver time og dessuten en lengre pause en gang på dagen.

Hvis du har lett for å glemme å ta pauser så kan du laste ned en app som hjelper deg, for eksempel Eden Body Guard , eller sette på en alarm på mobilen som minner deg på å ta pause med regelmessige intervaller. Gjør noe som får deg til å ha det bra i pausen. Hvis pausen er trivelig blir effekten av den større.

Her kommer noen eksempler på hva du kan gjøre:

  • ta en kopp kaffe eller drikk et glas vann
  • spis et lite mellommåltid
  • småprat med  kollegene
  • les en bok eller en avis
  • gå en liten runde eller strekk ut
  • gjør noen pusteøvelser

Korte pauser gjennom arbeidsdagen er også en enkel måte å forbedre ditt allmenne velbefinnende:

Er målet ditt å bevege deg mer? Gå en runde rundt kvartalet, ta trappene eller gjør en liten strekkøvelse i pausen. 
Vil du spise sunnere? Ta med deg et sunt mellommåltid - ved å spise nå og da, for eksempel i en pause, holder du blodsukkeret på et jevnt nivå.
Har du behov for å jobbe med å håndtere stress? Gjør enkle puste- og avslappingsøvelser ved arbeidsplassen din. Hvis lydnivået omkring deg er for høyt kan du lytte på rolig musikk mens du holder på.
Edens vannkjølere og kaffemaskiner hjelper deg med å ta arbeidspauser. Ved å ta en kopp kaffe eller et glas vann tar du en tilfeldig pause fra arbeidet, noe som gir muligheten til spontane mikromøter med kolleger. Se vårt store produktsortiment her!

Velvære på jobb
SHARE SHARE SHARE SHARE SHARE