Informasjonskapsler

Eden Springs

Denne informasjonskapselen inneholder detaljert informasjon om hvordan Eden Springs Sweden AB ("EDEN") bruker informasjonskapsler, inkludert typer og formål av informasjonskapslene som brukes av nettstedet vårt www.edensprings.no ("nettstedet"), samt dine rettigheter når det gjelder å deaktivere informasjonskapsler.

BRUK AV INFORMASJONSKAPSLER

Ved hjelp av informasjonskapsler kan vi blant annet huske innstillingene dine og gjenkjenne deg ved fremtidige besøk.  Dette oppnås ved å lagre bestemt informasjon på enheten din.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en fil som lastes ned til brukerens enhet i den hensikt å lagre data som kan oppdateres og gjenopprettes av enheten som er ansvarlig for installasjonen.

Når du går til nettstedet og samtykker til at informasjonskapsler blir installert, blir små filer med informasjon installert på enheten din (datamaskin, nettbrett, mobiltelefon osv.). Disse filene (som kalles informasjonskapsler) er en del av teknologien som kreves for å få nettstedet til å fungere på riktig måte, og er ikke i seg selv skadelige.

Informasjonskapsler installeres og lagres på enheten din, og muliggjør sporing av aktiviteten din på nettet.

Du kan deaktivere informasjonskapsler fullstendig i nettleserinnstillingene dine. Du kan deaktivere informasjonskapsler, men det kan da hende at nettstedet eller deler av nettstedet ikke vil fungere på riktig måte.

Hva slags informasjonskapsler bruker vi?

Avhengig av enheten som administrerer dem, kan informasjonskapsler være følgende:

  • Førstepartsinformasjonskapsler: Slike informasjonskapsler sendes til brukerens enhet fra en datamaskin eller et domene som administreres av selve nettutgiveren, og som tjenesten som brukeren ber om, leveres fra.
  • Tredjepartsinformasjonskapsler: Slike informasjonskapsler sendes til brukerens enhet fra en datamaskin eller et domene som ikke administreres av nettutgiveren, men av en annen enhet som behandler dataene som innhentes fra informasjonskapsler.

Både førsteparts- og tredjepartsinformasjonskapsler brukes på nettstedet.

Informasjonskapsler etter hvor lang tid de aktiveres i:

  • Øktinformasjonskapsler: En type informasjonskapsler som er laget for å samle inn og lagre data mens brukeren besøker en nettside. De brukes ofte til å lagre informasjon som bare er nyttig for å tilby en tjeneste som brukeren ber om bare én gang (f.eks. en liste over produkter som er kjøpt).
  • Vedvarende informasjonskapsler: En type informasjonskapsler der data blir beholdt på enheten, og der dataene kan åpnes og behandles i løpet av en tidsperiode som er fastsatt av organisasjonen som er ansvarlig for informasjonskapslene, noe som kan variere fra et par minutter til flere år.

Både vedvarende informasjonskapsler og øktinformasjonskapsler brukes på nettstedet.

Hva bruker nettstedet informasjonskapsler til?

  • Tekniske informasjonskapsler: Ved hjelp av slike informasjonskapsler kan brukeren besøke et nettsted, en plattform eller en app og bruke ulike alternativer eller tjenester. Eksempler: Styre trafikk og kommunikasjon av data, identifisere økten, gi tilgang til begrensede områder, huske elementene i en bestilling, utføre en kjøpsprosess, søke om registrering eller deltakelse for et arrangement, bruke sikkerhetsfunksjoner i løpet av nettsurfingen, lagre innhold for å dele videoer eller lydspor, eller dele innhold via sosiale medier.
  • Tilpasningsinformasjonskapsler: Ved hjelp av slike informasjonskapsler kan brukeren gå til tjenesten med noen generelle funksjoner som forhåndsdefineres i henhold til enkelte kriterier på brukerens enhet. Eksempler: Språk, nettlesertype tjenesten åpnes via, regional konfigurasjon tjenesten åpnes fra, osv.
  • Analytiske informasjonskapsler: Ved hjelp av slike informasjonskapsler kan enheten som er ansvarlig for dem, spore og analysere atferden til brukerne av nettstedene som informasjonskapslene er knyttet til. Informasjonen som samles inn via denne typen informasjonskapsler, brukes for å måle aktiviteten for nettsteder, apper og plattformer og for å definere nettsurfingsprofiler for brukerne av disse nettstedene, appene og plattformene, i den hensikt å gjøre forbedringer basert på analyse av dataene om hvordan brukerne benytter tjenestene.
  • Annonseringsinformasjonskapsler: Slike informasjonskapsler muliggjør en mest mulig effektiv administrasjon av annonseplassen (når dette er aktuelt) som utgiveren har innlemmet på et nettsted, i en app eller på en plattform som den forespurte tjenesten leveres fra, basert på kriterier som for eksempel innholdet som publiseres eller frekvensen for visning av annonsene.
  • Atferds- og annonseringsinformasjonskapsler: Slike informasjonskapsler muliggjør en mest mulig effektiv administrasjon av annonseplassen (når dette er aktuelt) som utgiveren har innlemmet på et nettsted, i en app eller på en plattform som den forespurte tjenesten leveres fra. Slike informasjonskapsler lagrer informasjon om brukernes atferd som innhentes via kontinuerlig overvåkning av nettsurfingsvanene deres. Dette gjør det mulig å utvikle en spesifikk profil som danner grunnlaget for visning av annonser.

Nettstedet bruker informasjonskapsler for de ovennevnte formålene.

Nedenfor finner du en tabell med informasjon om informasjonskapslene som brukes på nettstedet

Vi bruker remarketingverktøyet fra Google AdWords. Ved hjelp av dette verktøyet kan vi publisere annonser i Googles innholdsnettverk basert på tidligere besøk fra brukere på nettstedet vårt. Koden \"remarketing tag\" er derfor plassert på enkelte av sidene på nettstedet vårt. Slike tagger gjør at nettleserinformasjonskapslene dine kan leses og konfigureres i den hensikt å fastsette hva slags spesifikk annonsering som kan vises til deg basert på elementer relatert til besøket ditt på nettstedet vårt. Dette inkluderer blant annet valgt nettsurfingsrute, nettstedene du var innom, de spesifikke sidene du besøkte eller handlinger du utførte på disse sidene. Remarketinglistene som opprettes på denne måten, beholdes i en database på Googles servere, der alle informasjonskapsel-ID-er som er knyttet til hver enkelt liste eller interessekategori, blir oppbevart. Informasjonen som innhentes, muliggjør bare identifisering av en bestemt nettleser. Google kan ikke identifisere den bestemte brukeren ved hjelp av bare denne informasjonen.

Hvordan kan du deaktivere informasjonskapsler?

Du kan angi nettleserinnstillinger for å avvise alle informasjonskapsler. Det kan imidlertid hende at enkelte funksjoner eller tjenester på nettstedet ikke vil fungere på riktig måte uten informasjonskapsler. De fleste nettlesere gir deg muligheten til å fullstendig deaktivere informasjonskapsler, slik at du når som helst kan velge hvilke informasjonskapsler du vil skal fungere på dette nettstedet ved å justere nettleserinnstillingene. Du finner mer informasjon i nettleserinnstillingene. Nedenfor finner du linker til nettstedene til de vanligste nettleserne: