10 ting vi elsker med kaffe

God kaffe

Den internasjonale kaffedagen gikk av stabelen 1. oktober, men vi fortsetter å feire kaffe i hele oktober. For å feire kaffedagen har vi satt sammen en liste over 10 grunner til å elske kaffe.

1. Kaffe er naturlig

Kaffe er et naturlig produkt som kan drikkes i ren form som en espresso eller en americano. Kaffe er ladet med antioksidanter og nyttige næringsstoffer som er bra for kroppen din. Vitaminer som er inkluderte er: Vitamin B3, magnesium, vitamin B2, vitamin B5 og mangan og kalium.

2. Kaffearoma

Enten liker du duften av kaffe eller ikke, men for en ekte kaffeelsker finnes det ikke noe bedre enn duften av nytraktet kaffe.

3. Kaffesmak

Ingenting slår smaken av skikkelig kvalitetskaffe, enten nytraktet kaffe av hele bønner, eller den intense smaken av en nypresset espresso.

4. Kaffebarer

Du ser dem overalt, og de har gjort kaffedrikkingen til en sosial og avkoblende opplevelse.

5. Variasjonen av bønner

Akkurat som druer gir vinen sin egen smak, gir også kaffebønnene sin unike smak til kaffen.  Kaffe vokser i mange forskjellige land, og akkurat som med druer, så spiller både det ytre miljøet og jordtypen som kaffeplantene vokser i hvilken smaksprofil kaffebønnen kommer til å utvikle.

6. Variasjonen i drikker

Iskaffe, hurtigkaffe, espresso, cappucino, cortado, machiatto, ingen annen drikk har en slik variasjon som kaffe! Du kan nyte drikken både kald, varm, frossen og til og med i bakt form. 

7.  Kaffemerke

Blant de utallige kaffeprodusentene rundt omkring i verden finner man ofte sin personlige favoritt som man får en egen forkjærlighet for.

8. Fleksibilitet

Hvilken annen drikk kan du nyte uansett ytre miljø, en rykende varm espresso en snøfull vinterdag, eller en kald frappucino en varm sommerdag! Man kan jo ikke annet enn å elske kaffens fleksibilitet.

9. Kaffe er universal

Uansett hvor du drar hen i verden så kan du garantert få tak i en kopp kaffe. Kaffe forbinder mennesker både sosialt og i arbeidslivet.

10. Gjør underverker for plantene dine

Visste du at du ved å tilsette jorden kaffegrut, så minsker du pH-verdien i jorden, noe som gir blomstene vakrere farge, og holder snegler og maur på avstand!

 

Kaffe på jobben

Relaterte innlegg