Øk ditt velbefinnende i arbeidet ved hjelp av pauser – ta del i våre enkle tips!

Velvære på jobb

For at du skal klare å konsentrere deg om arbeidet og holde fokus hele arbeidsdagen, er det viktig å huske på å ta tilstrekkelig med pauser. Selv om flere pauser i tillegg til lunch kan synes som en umulighet i stressede arbeidsdager, så har faktisk pauser en stor innvirkning på vår effektivitet.

Selv bare noen minutters pauser gjennom arbeidsdagen hjelper både kropp og sjel med å slappe av og hente seg igjen slik at du kan arbeide mer effektivt i neste arbeidsøkt. Ettersom et menneske bare kan fokusere på krevende arbeid kontinuerlig i om lag en time er det optimalt å ta en kortere pause hver time og dessuten en lengre pause en gang på dagen.

Hvis du har lett for å glemme å ta pauser så kan du laste ned en app som hjelper deg, for eksempel Eden Body Guard , eller sette på en alarm på mobilen som minner deg på å ta pause med regelmessige intervaller. Gjør noe som får deg til å ha det bra i pausen. Hvis pausen er trivelig blir effekten av den større.

Her kommer noen eksempler på hva du kan gjøre:

  • ta en kopp kaffe eller drikk et glas vann
  • spis et lite mellommåltid
  • småprat med  kollegene
  • les en bok eller en avis
  • gå en liten runde eller strekk ut
  • gjør noen pusteøvelser

Korte pauser gjennom arbeidsdagen er også en enkel måte å forbedre ditt allmenne velbefinnende:

Er målet ditt å bevege deg mer? Gå en runde rundt kvartalet, ta trappene eller gjør en liten strekkøvelse i pausen. 
Vil du spise sunnere? Ta med deg et sunt mellommåltid - ved å spise nå og da, for eksempel i en pause, holder du blodsukkeret på et jevnt nivå.
Har du behov for å jobbe med å håndtere stress? Gjør enkle puste- og avslappingsøvelser ved arbeidsplassen din. Hvis lydnivået omkring deg er for høyt kan du lytte på rolig musikk mens du holder på.
Edens vannkjølere og kaffemaskiner hjelper deg med å ta arbeidspauser. Ved å ta en kopp kaffe eller et glas vann tar du en tilfeldig pause fra arbeidet, noe som gir muligheten til spontane mikromøter med kolleger. Se vårt store produktsortiment her!

Relaterte innlegg