Husker du på å ta vare på ditt velvære gjennom arbeidsdagen?

Velvære på jobb

"Jeg skal ta vare på meg selv, spise sunnere, trene mer, stresse mindre, unne meg tid til meg selv..." låter det kjent?

Nytt år, nye løfter. Selv om du ikke har et nyttårsløfte om å ta bedre vare på deg selv, så er dette likevel noe mange har i tankene i begynnelsen på et nytt år.   Nytt år – ny start – en god anledning til å se over sine vaner, kanskje kvitte seg med noen dårlige og samtidig skaffe seg en sunnere hverdag. 

Uansett hva du har som mål, så er det smart å huske på at vi bruker mer enn halvparten av våre våkne timer på jobben. Derfor må du ikke glemme å ta vare på ditt eget velvære også gjennom arbeidsdagen. Når du husker på å ha en sunn livsstil på jobben trenger du ikke gjøre alt på fritiden.  

Se Edens enkle tips og se over ditt velvære på jobben i år! Kanskje noen av disse tipsene blir ditt nyttårsløfte? 

Ta regelmessige korte pauser   
En av de enkleste måtene å ta vare på ditt velvære på jobben er å ta pauser. Et menneske kan konsentrere seg om krevende oppgaver i om lag en time. Regelmessige, korte pauser gjennom arbeidsdagen gir både kropp og sjel et nødvendig avbrudd fra jobben, noe som i sin tur reduserer fysiske belastninger og psykisk stress.

Drikk nok vann   
Foruten pauser er det bra å huske på å drikke nok vann gjennom dagen. En tommelfingerregel er å minst drikke en liter vann i løpet av arbeidsdagen; dette varierer naturligvis individuelt med tanke på bl.a. alder og aktivitetsnivå. Husk på at hvis du kjenner deg tørst så er dette et tegn på at kroppen din allerede er uttørket.

Pass på at du spiser sunt   
Husk på å spise næringsrik og sunn mat tilstrekkelig ofte for å unngå svingninger i blodsukkernivået. Dette gjør at du har mer energi til å konsentrere deg om arbeidet. 

Mosjoner 
Selv lettere mosjon gjennom hele dagen bidrar til å ta vare på ditt velvære. Ta trappen i stedet for heisen, gå en runde rundt kvartalet etter lunch, gå på toalettet eller hent et glass vann så langt bort som mulig fra ditt eget kontor. Har du et heve- og senkebord? Stå opp noen ganger hver dag. Legg til litt mosjon hver dag så når du hurtig resultat!  

Våre vannkjølere garanterer også  tilgang til friskt vann og gir alle mulighet til å drikke nok vann.

Relaterte innlegg