Eden Springs støtter grasrotforskning i Tanzania

Eden Springs har støttet videregående skoler i kaffedyrkingsregionen i Tanzania siden 2013
Edens verden

Europas ledende leverandør av drikke til arbeidsplasser, Eden Springs, har bidratt til å puste nytt liv inn i en videregående skole i Tanzania. Det har ført til at flere elever har tatt opp sentrale naturfagemner og fått bedre eksamensresultater enn noen gang.

Eden Springs har støttet videregående skoler i kaffedyrkingsregionen i Tanzania siden 2013, som en del av selskapets veldedighetsarbeid sammen med den ideelle organisasjonen People Help People – One World (PHPOW). Etter at det nye laboratorieutstyret kom på plass, i begynnelsen av 2014, har den videregående skolen Mangi Sabas hatt en økning på 54 % i antallet innmeldte elever innen naturvitenskap.

I tillegg har eksamensresultatene i fysikk, kjemi og biologi forbedret seg kraftig. I 2014 besto 85 % av elevene fysikk, mot 32 % i 2013. Samtidig har mer enn 80 % av elevene bestått kjemi og biologi, mot 40 % i 2013.

Raanan Zilberman, administrerende direktør for Eden Springs, sier: «Disse resultatene viser tydelig at bedre undervisningsutstyr kan bedre de akademiske resultatene drastisk og dermed forbedre disse unge menneskenes utsikter til fremtidig ansettelse. Dette igjen gir positive ringvirkninger for lokalsamfunnene»

Blant de lovende elevene som har fått hjelp av programmet, er den fremtidige legen Prisla (16). Hun sier: «Støtten fra organisasjonen har hjulpet meg å forbedre de akademiske resultatene mine – med laboratorieutstyr for praktisk læring. Utdannelsen min er viktig for meg – og for landet mitt som et hele.»

Forskning antyder at investeringer på grunnivå er avgjørende for afrikanske land. Verdensbankens rapport om kunnskapsutvikling viser en sammenheng mellom bedre utdannelse i matematikk, naturvitenskap og ingeniørfag og et lands forbedrede økonomiske resultater.*

PHPOW samarbeider med Tanzanias NGO-utdannelsesprogram Community of Secondary Education Support (COSES) om å forbedre videregående utdannelse ved å sørge for grunnleggende utstyr til skolene. Mathew Tillya, direktør for COSES, samstemmer i Prislas uttalelse og mener at tilgang til undervisningsutstyr fra selskaper som Eden Springs er avgjørende for Tanzanias utvikling: «Vi mener bestemt at fremtiden til landet vårt er fullstendig avhengig av undervisning av høy kvalitet ved videregående skoler. Emner innen vitenskap/teknologi er livsviktige for at land som Tanzania skal kunne få økonomisk vekst. Likevel har ikke skolene i regionen utstyret som er nødvendig for at elevene skal kunne gjennomføre læreplanen og ta eksamener. Nå ser fremtiden til elevene våre lysere ut, takket være programmer og støtte fra Eden Springs

Zilberman tilføyer: «Vi er stolte av den varige innvirkningen dette programmet helt tydelig har på elevene ved den videregående skolen Mangi Sabas. Tilgang til utdannelse og det riktige utstyret innen viktige fag, som naturvitenskap, er noe alle fremtidige elever fortjener

Kilder *World Development Report: Knowledge for Development. World Bank, Washington DC 

Relaterte innlegg