Kjærligheten mellom kaffe og arbeid

Velvære på jobb

Det sterke båndet mellom kaffe og arbeid er en grunnleggende del av vårt moderne samfunn og selve kjernen i dagens arbeidsliv. Medarbeidere som søker etter noe smaksrikt å komplettere arbeidsdagen sin med har funnet fordelene med en god kopp kaffe og viser få tegn på å ville slutte med koffeininntaket sitt.

Vi vet at kaffe og jobb er en evig kjærlighetshistorie - men hva er deres opprinnelige historie og hva er det egentlig som gjør denne kjærligheten så stor?

Prestasjonskraft
Kaffe har vist seg å ha en direkte og betydelig effekt på arbeidstakernes prestasjon, slik at en daglig dose av koffein har en stor innvirkning på hela arbeidsplassens prestasjoner. Koffein gir de ansatte den viktige energien som kreves for å fungere effektivt og produktivt under høy arbeidsbelastning. Koffeinet tas opp i blodet på bare noen få minutter og resulterer i energi som kan vare i flere timer.
Bølgen av energi som sendes til våre sentrale nervesystem fra en tidlig kopp kaffe om morgenen holder oss våkne og pigge og etterlater et sinn som er åpent for logisk tenking og evne til å prestere på arbeidsplassen.  Ikke bare det, kaffe kan også lindre den verkingen og smerten som ofte er forbundet med kontorarbeid: nakke, skuldre, underarmer og håndledd.  Kaffe holder personalet pigg og i form gjennom hele dagen.

Kaffekultur
I dag er kaffepausen både en selvsagt og viktig del av arbeidstakernes arbeidsdag. En kaffepause gir de ansatte en sjanse til å omgås med sine kolleger, fylle på både væskebalansen og den mentale energien. Disse regelmessige kaffepausene sikrer at de ansatte holder seg pigge og stimulerte gjennom prestasjonskrevende dager.

Helsefordeler
I tillegg til de store profesjonelle og sosiale fordelene med kaffe på arbeidsplassen har forholdet mellom kaffe og arbeid vist seg å ha store helsefordeler. Hvis du drikker fire eller flere kopper kaffe per dag kan du redusere risikoen for å bli rammet av diabetes med så mye som 50 %. 
I en mer hverdagslig betydning bidrar koffeinet til mer tilfredse arbeidere. Koffein sender fettsyrer til blodet som blir absorbert og omdannet til energi og som reduserer trøtthet som ofte oppstår i løpet av arbeidsdagen.  Bare ved å kjenne en svak duft av en kopp kaffe kan risikoen for stress som forårsakes av søvnvansker reduseres – koffein er kraftfullt!

Forholdet mellom kaffe og arbeid er skapt for å holde evig og gir ansatte over hele verden energi med langsiktige fordeler - det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette forholdet ikke bør brytes. Hvis du er klar til å gi dine kolleger sine drømmers kaffemaskin så står Eden Springs til tjeneste. Vi tilbyr arbeidsplasser kaffeløsninger med styrken til å kunne maksimere din bedrifts produktivitet – og holde din arbeidskraft glad og væskebalansert hele dagen!

 

Kaffe på jobben

Relaterte innlegg