Møt meg ved vannkjøleren

Vann og velvære

Å drikke tilstrekkelig med vann er viktig for helsen, og det bevarer den gode yteevnen på jobben. Vannkjølere er en av de enkleste og mest kostnadseffektive metodene for å sikre at de ansatte har tilgang til det vannet de trenger. For å få optimal nytte av kjøleren er det to alternativer når det gjelder å finne den rette plassen å sette den opp. 

Den første er det praktiske alternativet: Studier viser at folk drikker mer vann hvis kjøleren er synlig og i nærheten. Det bør i gjennomsnitt være én lett tilgjengelig kjøler i nærheten for hver gruppe på ti ansatte. Nærhet spiller en viktig rolle for å minne folk på å drikke vann regelmessig. 

Det andre alternativet er det strategiske alternativet. Konsulenter innen organisasjonsutvikling og forretningsvirksomhet peker på fordelene ved å ha direkte samvirke mellom mennesker når de jobber i internettalderen. Arbeidsmodusen i dag går på at mange mennesker er på reise, og de fleste av oss er avhengige av e-post og talepost. Følgelig kan de ansatte føle seg avsondret fra organisasjonen og gå glipp av fordelene ved spontane møter og kommunikasjon ansikt til ansikt. Kontorplanleggere legger økt vekt på tilfeldige møteområder som oppmuntrer folk til å stoppe opp og slå av en prat, utveksle ideer og samarbeide ansikt til ansikt i et innbydende, komfortabelt miljø. Vannkjøleren er blitt fokuspunktet i slike områder og fremmer økt samarbeid i organisasjonene. 

Ved å kombinere de praktiske og strategiske alternativene kan selskapene optimalisere nytten vannkjøleren kan gi selskapet ved å bedre den enkelte ansattes velvære og øke selskapets produktivitet samlet sett. 

PRODUKTIVITETSØKERE

  • Invitér en kollega til å møte deg ved vannkjøleren for å løse et problem sammen.
  • Arranger et spontanmøte i vestibylen.
  • Si "hallo" til noen du ikke kjenner. Å møte kollegaer og utveksle ideer bygger opp gjensidig forståelse og øker samarbeidet i hele organisasjonen.
  • Ha et uformelt møte med en godt kjent kunde eller partner i vestibylen som et alternativ til møterommet.
  • Oppmuntre til samtaler ved vannkjølerne med bord i albuehøyde, små, hvite tavler, tusjpenner og blyanter lett tilgjengelig for å lette drøftelsene.

TIPS

  • Jobb av og til med PC-ene i vestibyleområdene som en avveksling til kontorsonene.
  • Gi deg selv en profesjonell pause som er en virkelig produktivitetsøker ved å drikke vann og ta noen raske treningsøvelser for å friske opp kropp og sinn.
  • Feire en forretningssuksess med en sammenkomst i vestibyleområdet og gi et bidrag til oppbyggingen av selskapskulturen.

Relaterte innlegg