Eden Springs er nå en sertifisert bedrift med CarbonNeutral® produkter

Edens verden

I arbeidet om å redusere sin miljøpåvirkning og kompensere for sine karbonutslipp blir Eden Springs, Norges ledande leverandør av drikkevannsløsninger til arbeidsplasser, bransjens første og eneste selskap som tilbyr vannkjølere hvor CO2-utslippene er redusert til null.

Eden Springs arbeid for å minske den negative miljøpåvirkningen startet i 2007 gjennom et samarbeid med sveitsiske Quantis International; eksperter innen miljø og livsyklus analyser. Etter en totalanalyse av virksomheten – fra transport og produksjon til kjøler utvalg og kontorvaner – kunne Eden begynne med ulike interne prosjekter for å forbedre sin negative miljøpåvirkning på den mest effektive måten. Eksempler på interne prosjekter er ruteoptimalisering og energieffektive vannkjølere. Å etablere interne prosesser og implementere nye verktøy er pågående prosesser, men det kommer til å ta litt tid før disse initiativene er gjennomført.

4 400 tCO2- utslipp er blitt nøytralisert gjennom klimakvoter

For å kunne påvirke med umiddelbart resultat og for å kompensere karbondioksid utslippet allerede idag, støtter Eden Springs to klimakvoter; et vannprosjekt i India og et metanreduksjons initiativ i Kina, i samarbeid med The CarbonNeutral Company, en verdensledende leverandør av karbondioksid reduserende løsninger. Takket være dette har Eden Springs i Norge redusert alle utslipp av CO2 som bedriften og kjølerene forårsaker, og dermed blitt sertifisert som en CarbonNeutral® bedrift med CarbonNeutral® produkter. Totalt 4 400 tCO2-utslipp har blitt nøytralisert gjennom klimakvoter.

”At vi er det første selskapet i bransjen som oppnår CarbonNeutral®-sertifisering for både bedriften og for våre produkter, sier noe om vår langsiktige satsing når det gjelder miljøansvar – og vi mener bestemt at vår nye status som en CarbonNeutral® vil gi oss et sterkt konkurransefortrinn i markedet og være en stor motivasjon for våre ansatte ”, sier Ewa K. Hagestedt , Quality manager hos Eden Springs Sverige.

Jonathan Shopley, utøvende direktør i The CarbonNeutral sier: ”Ved å ta på seg ambisiøse prosjekter for å redusere utslippene har Eden Springs blitt ledende innen bransjen. Valget om å gjøre virksomheten og produktene CarbonNeutral er et betydningsfullt engasjement som skiller Eden Springs fra konkurrentene. ”

Vi går fremst – bli med oss!

” I tråd med vår forpliktelse til å forbedre miljøinnsatsen i alle våre virksomheter planlegger vi flere miljøinitiativ og vi oppfordrer alle våre forretningspartnere å bli med”, sier Raanan Zilberman , utøvende direktør i Eden Springs Group.

Relaterte innlegg