7 sunne snacks du kan spise ved skrivebordet

Velvære på jobb

Når formiddagssuget kommer, eller den uunngåelige ettermiddagsslappheten, velger du da en sunn snack som holder næringsnivåene dine oppe, eller tar du heller noe søtt for å få i deg noe sukker i en fart, som like fort får energien til å dale igjen?

 

Gjør kloke snacksvalg på jobben, som ikke bare gir deg energi som holder, men som også hjelper deg med å holde konsentrasjon og fokus oppe, samtidig som de bidrar til en sunnere kost generelt. Prøv ett av våre forslag nedenfor på en sunn snack som du kan spise ved skrivebordet – det kommer garantert til å hjelpe deg med å holde energien og humøret på topp!

1. En håndfull mandler

Mandler er virkelig fulle av næring. Og de er ikke bare en fantastisk proteinkilde, de har også mye sunt fett. Mandler inneholder hele ni viktige næringsstoffer, og de er rike på E-vitaminer. Faktum er at når man sammenligner med nøtter, har mandler mer av både protein og fiber. Og så smaker de jo godt også!

2. Hummus med rå grønnsaker

Den litt beskjedne kikerten er den viktigste ingrediensen i tradisjonell hummus, men den er virkelig ikke beskjeden når det gjelder næringsinnhold. Kikerter inneholder kalsium, jern, protein og fiber, noe som også hindrer at blodsukkernivået øker for fort. Lag noen grønnsaksstenger til å dyppe i hummusen, så har du en velsmakende og næringsrik snack.

3. Yoghurt

Selv om mange av de vanligste yoghurtene nå for tiden er fulle av sukker, er naturell, usøtet yoghurt et utmerket alternativ hvis du vil ha en matbit. Naturell yoghurt inneholder gode bakterier og probiotika som er bra for tarmene og fordøyelsen. Naturell yoghurt inneholder også protein, kalsium, vitaminer, kalium og magnesium. Det går nesten ikke an å ikke like dette!

4. Epler og peanøttsmør

Det høres ut som en rar blanding, men prøv – det smaker deilig! Epler har karbohydrater og fiber som bremser fordøyelsen, som sin tur forhindrer blodsukkeret fra å gå opp for fort. Peanøttsmør har sunt, umettet fett og proteiner, som også kontrollerer toppene i blodsukkernivået. Maksimer helsefordelene ved å velge usøtet peanøttsmør. Nam!

5. En håndfull blandede frø

Gresskarfrø har høye nivåer med sunt, umettet fett, og er en god kilde til Omega-3-fettsyrer, så frøene er et godt alternativ for de som ikke pleier å spise fet fisk. De bidrar også med magnesium til hjertet og sink til immunsystemet. Linfrø er en god fiberkilde. De har også høye nivåer av Omega-3, og studier viser at man kan holde blodstrykket på et passende nivå ved å spise disse nydelige frøene. Solsikkefrø er billige, men har høye nivåer av sunt fett og mineraler som magnesium og kobber. Solsikkefrø har også høye nivåer av naturlig E-vitamin, som beskytter fettsyrene i kroppen mot nedbrytning.

6. En sunn energibar

Vi anbefaler ikke at du går og kjøper hvilken som helst energibar eller måltidsbar. Akkurat som med yoghurt, er det mange energibarer i butikken i dag som er fulle av sukker. Men hvis du leter litt, går det an å finne energibarer som kombinerer proteiner fra flere kilder, og som dessuten har lavt sukkerinnhold.

7. Sjokolade

Nei, det er ikke en drøm! I moderate mengder kan mørk sjokolade gi mange helsefordeler. Det er en kraftig antioksydant som er fylt med sunne mineraler som jern, sink og selen. Studier har vist at inntak av kakao (sjokolade med minst 70 % kakao) kan senke nivået av «dårlig» kolesterol, samtidig som det øker nivået av «bra» kolesterol i blodet, noe som fører til en lavere risiko for hjerte- og karsykdommer. Sjokolade er også bra for hjernen, da sjokolade inneholder de naturlige antioksidantene flavanoler, som kan kobles til minskning av hukommelsestap hos eldre. Man mener også at mørk sjokolade oppmuntrer følelser som lykke og velvære. Så du kan unne deg en sjokoladebit eller to!

Relaterte innlegg