Seks grunner til at du bør ha en vannmaskin på kontoret

Velvære på jobb

Vi mennesker består for en stor del av vann. Muskelmassen består av 75 % vann, beina våre av 22 %, blodet av 83 % mens hjernen består av hele 90 % vann. For å fungere og holde oss friske må vi ganske enkelt drikke vann. På den måten føler vi oss bedre både privat og på jobben.

1. Forbedret mental tilstedeværelse

Uttørking oppstår når kroppen mister mer vann enn den inntar. Med bare 2 % mindre enn tilstrekkelig væskenivå, man kan observere forringet kognitiv ytelse, dårligere hukommelse, matematiske ferdigheter, visuell persepsjon og resonnement. Selv en liten væskemangel leder ganske enkelt til svekket mental oppmerksomhet, som kan ha negativ virkning for produktiviteten på arbeidsplassen. Hvis du drikker tilstrekkelige mengder med vann, så fungerer hjernen klart, raskt og du presterer til full kapasitet.

2. En mer energieffektiv hjerne

Ifølge en studie utført ved Kings College London, er uttørking også årsak til at hjernen må arbeide mer for å oppnå samme resultat. Studien testet en gruppe tenåringer som hadde drukket tilstrekkelig med vann sammenlignet med en lignende gruppe som ikke hadde drukket tilstrekkelig med vann. Resultatet viste at personene som ikke hadde drukket tilstrekkelig, hadde forhøyet aktivitet i hjernens fremre isselapp under problemløsning, men viste samtidig ingen forbedring i hjernens prestasjon.

I helhet viste det seg altså at oppgavene som ble tildelt den siste gruppen virket vanskeligere. Det virker også som en uttørket hjerne anvender større mengder energi for å utføre samme type oppgaver.

3. Mer opplagte ansatte

Uttørking kan altså gi en reduksjon i kognitiv ytelse som kan lede til en overbelastet hjerne, men selv det laveste nivået av uttørking kan forårsake økt tretthet og utmattelse. Redusert mentalt nærvær og økt tretthet hos personalet gir en mindre produktiv arbeidsdag.

4. Gladere ansatte

Når blodlegemer mister mer vann enn de mottar, blir resultatet trøtthet, forvirring og irritasjon. Mer ekstrem uttørking kan lede til angst, anspennelser og til og med depresjon. Å drikke vann og ta små pauser i løpet av arbeidsdagen kan forbedre humøret til de ansatte.

Dersom du arbeider foran en skjerm i lange perioder, kan en pause på 15 sekunder hvert tiende minutt redusere trøtthet med 50 %. Mikropauser passert også utmerket til å ta en liten slurk vann ved skrivebordet.

Ifølge en annen undersøkelse hevder 59 % av de ansatte at flere pauser faktisk forhøyer arbeidsgleden. Det finnes til og med bevis for at å ta en pause for å drikke vann i løpet av arbeidsdagen forbedrer produktiviteten hos de ansatte.

5. Redusert risiko for muskel- og leddsmerter

For lite væske kan forårsake muskel- og leddsmerter. Gjennom å drikke en tilstrekkelig mengde vann passer du på at musklene og leddene dine holdes i gang. Studier viser at arbeidere som lider av problemer i armer og håndledd kan redusere smertene gjennom å ta en fem minutters pause én gang i timen.

Vi anbefaler at du tar en kort pause for å fylle opp væskenivået én gang i timen, for å bedre velværet, energien og kreativiteten. Selv om fem minutter ikke synes å være lenge, så rekker det til å fylle på væskenivået og gir deg en mulighet til å hvile øynene, reise deg opp og strekke deg.

6. Mindre fravær

Hodepine er et vanlig symptom på uttørking og en grunn til at mange ansatte sykemelder seg.

En hjerne med lavt væskenivå kan i verste fall lede til inntørking av vevet i hjernen. Som et resultat av dette utløses smerte-reseptorer som omslutter hjernen og som leder til hodepine. Mangel på vann leder også til at blodvolumet reduseres, som i sin tur leder til redusert tilstrømning av blod og oksygen til hjernen.

Å drikke vann kan til og med forhindre alvorlige sykdommer som kreft i tykktarmen. Et lavere antall sykedager er også positivt for bedriften og de ansettes helse.

Å drikke vann forbedrer ganske enkelt hele deg, både kroppen og sjelen. Bedre mentalhelse, bedre ledd og muskler og til og med forebygging av alvorlige sykdommer – vann er en avgjørende faktor for et friskere og rikere liv. Friske arbeidstagere gir mindre fravær og gladere og mer produktive ansatte.

Eden Springs har et bredt utvalgt av kildevann- og filterkjølere som passer akkurat til ditt kontors behov. Vi hjelper deg gladelig å finne den beste vannløsningen for dine behov.

Relaterte innlegg