Hva er kildevann og hvordan skiller det seg fra mineralvann?

Vann og velvære

Hva er kildevann? Både mineralvann og kildevann stammer fra underjordiske kilder, og begge kan spontant dukke opp til overflaten eller trekke ut med forskjellige teknikker som sonder, brønner, grøfter eller gallerier.
Hovedforskjellen mellom kildevann og mineralvann er at sistnevnte har en fast mineralsammensetning, mens kildevann ikke har det. Begge er imidlertid rene og gir de samme fordelene.

Naturlig kildevann: dets viktigste egenskaper

For at vann skal regnes som naturlig mineralvann, må det:
 - Drikk vann fra underjordiske kilder.
- Vis spontant eller hentes ut med tekniske midler.
- Ha naturlige rensefunksjoner som gjør det drikkbart.
- Resten av de essensielle egenskapene må være konstante innenfor grensene for naturlige variasjoner.

De viktigste fordelene med kilde- og mineralvann

De viktigste fordelene med mineralvann og kildevann, uansett opprinnelse, finnes i sammensetningen.
Selv om det er noen forskjeller avhengig av kilden vannet kommer fra, har det en tendens til å være rikt på kalsium, magnesium, sulfat og jern.
Kalsium er viktig for å opprettholde tilstrekkelig bentetthet, så å drikke mineralvann styrker beinene og forhindrer skjelettsykdommer som for eksempel osteoporose.
Magnesium er et mineral som er ansvarlig for å styrke vårt immunologiske system, mens sulfater har veldig kraftige detoksegenskaper. Jern er derimot med på å forhindre aldring og er viktig for transport av oksygen.
I tillegg til disse 4 mineralene, kan underjordisk vann også inneholde andre viktige mineraler som natrium, sink, kalium og klorid, som også gir mange helsemessige fordeler.
.

Andre fordeler

- Kilde- eller mineralvann er med på å gjenopprette elektrolyttbalansen. Elektrolytter finnes i blod, urin og kroppsvæsker. Ved å holde dem balanserte, bygges en god blodsirkulasjon og en sunn muskelfunksjon opp.
- Forebygger karies.
- Gir fantastisk naturlig behandling mot leddsmerter og hevelse.

- Bidrar til kardiovaskulær helse, dvs. Forebygging av hjerte- og karsykdommer.
- Hjelper med å regulere kolesterolet ditt.
- Forebygger nyrestein, da mineralvann inneholder både magnesium og kalsium som hjelper med å redusere kalsiumoksalat (årsaken til nyrestein).
- Det er spesielt gunstig for gravide, da det er viktig å opprettholde væskebalansen i kroppen for å føde en sunn baby.
- Det ødelegger også bakterier som forårsaker virus- og bakterieinfeksjoner, som maksimerer kroppens evne til å arbeide og forhindre ernæringsmangler.

Hos Eden tilbyr vi en rekke populære kildevannskjøler som bidrar til bedre helse - Ta en titt på vårt brede og klimasmarte sortiment her.

 

Relaterte innlegg